op de tribune > de laatste dag . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , December 20, 2011

op de tribune > . . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , December 11, 2011

op de tribune > een rustige (één na laatste) week

bezoekers — RoseboomWeemen , December 8, 2011

op de tribune > op de foto

bezoekers,lezing,overdenkingen — RoseboomWeemen , November 26, 2011

Bob Witman’s lezing vandaag, over Amsterdamse pleinen was de laatste. Het project nadert zijn einde. Toen we een jaar geleden deze blog begonnen was het onze intentie om vooral verslag te doen vanaf de tribune middels foto’s. Dat bleek lastiger als gedacht. Veel bezoekers van allochtone afkomst, vooral Marrokaanse, hebben van huis uit niet graag hun gezicht op de foto. Daarnaast zet de etalagefunctie de dingen heel erg op scherp, iedereen is zich erg bewust van zichzelf. Nou ja het is zo. Deze jongens kwamen na de lezing nog even zitten, en op deze manier kan het natuurlijk ook!

op de tribune > . . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , November 23, 2011

internationale betrekkingen

bezoekers — RoseboomWeemen , November 8, 2011

Het Hem Hotel om de hoek is een aantrekkelijke keus voor de oplettende prijsbewuste bezoeker van de stad. Er zitten dan ook regelmatig buitenlanders op de tribune, vooral jongeren en reizigers uit opkomende economieën. Chinees restaurant Golden Garden heeft een deal met een Chinese touroperator. De Chinezen kijken serieus van een afstand, sippend aan hun sigaret (met dezelfde blik bekijken ze de Blokker etalage). De Koreanen maken lol, en durven binnen te komen. Alle Aziaten gaan graag samen op de foto.

op de tribune > . . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , November 2, 2011

op de tribune > eerstejaars

bezoekers — RoseboomWeemen , September 20, 2011

Bij dit project proberen we de dagen te nemen zoals ze komen. Soms open je de deur en zit je lange tijd alleen op de tribune, als een eenzame zonderling, aangestaard door het voorbijkomende publiek. Het kunstproject vervult, ook in zo’n geval zijn functie. Vandaag waren we voor de tweede keer open dit najaar, en liep het storm. De eerstejaars stuiterden binnen en waren enthousiast. We moeten eerlijk toegeven dat dat wel succesvoller voelt.

gesloten voor lunch!

bezoekers — RoseboomWeemen , May 28, 2011

Van november 2010 tot mei 2011 hebben ongeveer 900 mensen PRIMA bezocht en er tussen de middag hun lunch genuttigd. Deze zomer is PRIMA op de gebruikelijke openingstijden gesloten, maar vanaf het najaar zijn we weer te bezoeken. Volg de blog voor wat er in de tussenliggende periode gebeurd . . . .

op de tribune > etalages PRIMA Deluxe

bezoekers,lezing — RoseboomWeemen , April 10, 2011

De Lijnbaan in Rotterdam was het voorbeeld van hoe een na-oorlogs winkelgebied er uit diende te zien. Voetgangersgebieden, met winkels met enorme etalages. Ze werden overal in Nederland gebouwd, ze bleken vaak alleen niet goed te functioneren.

Op de foto Marly Weemen, ruimtelijk vormgever, die donderdagavond een gloedvol betoog hield over etalages door de jaren heen. De eerste lezing in een serie over onderwerpen die raken aan verschillende aspecten van PRIMA.

op de tribune > . . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , March 31, 2011

op de bakken buiten > voorjaarszon

bezoekers — RoseboomWeemen , March 30, 2011

Op de tribune > . . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , March 28, 2011

op de tribune > bezoekster

bezoekers — RoseboomWeemen , March 15, 2011

“Ik wist niet dat het echt was, ik dacht dat het alleen kunst was”.

op de tribune > buurjongen

bezoekers — RoseboomWeemen , January 25, 2011

op de tribune > studenten AHK

bezoekers — RoseboomWeemen , January 24, 2011

Docent kunstbeschouwing Ans Hom van de Academie voor Beeldende Vorming gaf een openbare les over wat Nicolas Bourriaud de Nieuwe Avant-garde noemt. Gesproken werd o.a. over de blik van Bourriaud en kunstwerken in de openbare ruimte. Volgens hem is de werkelijkheid in feite een montage, een geheel van over elkaar heen liggende scenario’s en screenplays. Wij herkennen ons sterk in zijn kijk op dingen. Hij is mede oprichter van het inspirerende Palais de Tokyo in Parijs. De les leverde ons nieuwe inzichten over werken in en met de werkelijkheid op.

op de tribune > de dingen

bezoekers — RoseboomWeemen , January 5, 2011

Hoewel de algemene gedachte is dat de dingen op deze wereld bestuurd worden door de mensen, bestaat er in de filosofie ook de gedachte dat de dingen invloed uitoefenen op ons mensen, dat zij als het ware ons handelen bepalen zonder dat we dat door hebben (zie ook 19 dec.).

op de tribune > soort zoekt soort

bezoekers — RoseboomWeemen ,

op de tribune > de blik

bezoekers — RoseboomWeemen , January 4, 2011

op de tribune > winterkleding

bezoekers — RoseboomWeemen , December 20, 2010

Het is rustig op het plein, de vakantie nadert. Met Kenneth (Homstad) een goed gesprek over theater, het alledaagse, samenwerken en het belang van goede winterkleding.

op de tribune > bruno latour

bezoekers — RoseboomWeemen , December 19, 2010

In ‘Van Realpolitik naar Dingpolitik’ heeft filosoof Bruno Latour het over de relatie tussen verdelen en delen. Hij stelt dat als er verdeling is, dat dat impliceert dat er ook iets gemeenschappelijks moet zijn. Dat gemeenschappelijke is van oudsher de ruimte, de wereld. Het deed me realiseren dat de bezoekers van PRIMA vanaf ‘de zijlijn’ kijken naar dat wat veel van hen gezamenlijk bindt, het plein. Op de foto (blauw T-shirt) Erik Hagoort met zijn studenten van de Master opleiding van de Sint Joost Academie in Breda, die afgelopen woensdag op bezoek waren en o.a. deze tekst van Latour bespraken.

op de tribune > openingspubliek

bezoekers — RoseboomWeemen , December 11, 2010

Bedankt voor jullie komst en enthousiasme.

op de tribune > Gangsters

bezoekers — RoseboomWeemen , December 6, 2010

Tijdens het middaguur een groepje jongens van Noord-Afrikaanse afkomst op de tribune. G’S naar eigen zeggen, ondernemers, verdienen hun geld met ‘handel’. Ze hadden net een vriendelijke kaart gekocht bij de Primera op het plein, om op te sturen naar een vriend, die wat aan z’n knie had (knieschot). Ze lieten alles netjes achter, en zeiden keurig gedag. Ik verdenk ze er van stiekem gewoon scholieren te zijn.

op de tribune > de buurt

bezoekers,buren — RoseboomWeemen , November 27, 2010

Vanmiddag was er een kennismaking met enkele bewoners van de omliggende flats. Op de ruit werden door hun aangedragen foto’s van de omgeving geprojecteerd. Te zien is een foto van mevr. Neef uit de jaren ’60 met daarop de toen nog lege ringspoordijk. De dijk is in de jaren ’30 al aangelegd, maar pas in de jaren ’80 en ’90 door trein en metro in gebruik genomen.

op de tribune > chillen

bezoekers — RoseboomWeemen , November 23, 2010

op de tribune > scherpenzeel

bezoekers — RoseboomWeemen , November 16, 2010

Twee bouwvakkers uit Scherpenzeel waren vandaag op bezoek. Ze hadden niet zoveel op met de kunsten. Volgens hun oordeel één van de dingen om als eerste op te bezuinigen. Het niet begrepen cultuurhuis in Scherpenzeel kwam o.a. ter sprake. De sfeer was goed, we hebben samen flink gelachen. Ze bleven uiteindelijk een half uur hangen. Oordeel over PRIMA als lunchplek: een dikke ruim voldoende.

op de tribune > de eerste bezoeker . . .

bezoekers — RoseboomWeemen , November 15, 2010

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 blog PRIMA | powered by WordPress with Barecity