eindejaarsschoonmaak

schoonmaken — RoseboomWeemen , December 22, 2010

De week tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn we gesloten. Vandaag de laatste dag open, met een leuke groep jongens op bezoek. Het bleek een wonderlijke middag te worden met op het plein een levende kerststal, een accordeon spelende en zingende kerstman, een tweede kerstman op galopperend rendier (die vrolijk de moed er in hield onder het voortdurend ontwijken van sneeuwballen) en een opstootje tussen een fotograaf en de eerder genoemde groep (wat bijna tot een handgemeen dreigde te komen).

het ondernemerschap > nieuwe buurvrouw

buren — RoseboomWeemen ,

Er is een nieuwe buurvrouw. Ze runt voortaan de twee broodjeszaken aan weerszijden van ons pand. Een innemende persoonlijkheid met veel gevoel voor gastvrijheid. Op straat hoorden we mensen verbaasd vertellen dat er nu zelfs aan de tafeltjes geserveerd wordt.

op de tribune > winterkleding

bezoekers — RoseboomWeemen , December 20, 2010

Het is rustig op het plein, de vakantie nadert. Met Kenneth (Homstad) een goed gesprek over theater, het alledaagse, samenwerken en het belang van goede winterkleding.

op de tribune > bruno latour

bezoekers — RoseboomWeemen , December 19, 2010

In ‘Van Realpolitik naar Dingpolitik’ heeft filosoof Bruno Latour het over de relatie tussen verdelen en delen. Hij stelt dat als er verdeling is, dat dat impliceert dat er ook iets gemeenschappelijks moet zijn. Dat gemeenschappelijke is van oudsher de ruimte, de wereld. Het deed me realiseren dat de bezoekers van PRIMA vanaf ‘de zijlijn’ kijken naar dat wat veel van hen gezamenlijk bindt, het plein. Op de foto (blauw T-shirt) Erik Hagoort met zijn studenten van de Master opleiding van de Sint Joost Academie in Breda, die afgelopen woensdag op bezoek waren en o.a. deze tekst van Latour bespraken.

op de tribune > openingspubliek

bezoekers — RoseboomWeemen , December 11, 2010

Bedankt voor jullie komst en enthousiasme.

in de buurt > aktie!

aktie — RoseboomWeemen , December 10, 2010

woensdagavond

voorbijgangers — RoseboomWeemen , December 8, 2010

op de tribune > Gangsters

bezoekers — RoseboomWeemen , December 6, 2010

Tijdens het middaguur een groepje jongens van Noord-Afrikaanse afkomst op de tribune. G’S naar eigen zeggen, ondernemers, verdienen hun geld met ‘handel’. Ze hadden net een vriendelijke kaart gekocht bij de Primera op het plein, om op te sturen naar een vriend, die wat aan z’n knie had (knieschot). Ze lieten alles netjes achter, en zeiden keurig gedag. Ik verdenk ze er van stiekem gewoon scholieren te zijn.

zaterdagmiddag

voorbijgangers — RoseboomWeemen , December 5, 2010

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 blog PRIMA | powered by WordPress with Barecity