Bob Witman’s lezing vandaag, over Amsterdamse pleinen was de laatste. Het project nadert zijn einde. Toen we een jaar geleden deze blog begonnen was het onze intentie om vooral verslag te doen vanaf de tribune middels foto’s. Dat bleek lastiger als gedacht. Veel bezoekers van allochtone afkomst, vooral Marrokaanse, hebben van huis uit niet graag hun gezicht op de foto. Daarnaast zet de etalagefunctie de dingen heel erg op scherp, iedereen is zich erg bewust van zichzelf. Nou ja het is zo. Deze jongens kwamen na de lezing nog even zitten, en op deze manier kan het natuurlijk ook!
Volgende week in de serie lezingen PRIMA DeLuxe: Architectuurjournalist Bob Witman. Witman schrijft o.a. voor de Volkskrant en Villa Palladio. Aan de hand van het door hem, samen met Hilde de Haan, geschreven boek Amsterdamse Pleinen, bespreekt hij het fenomeen plein. Het Delflandplein komt natuurlijk ook ter sprake, bewoners en betrokkenen die geïnteresseerd zijn of mee willen praten zijn van harte uitgenodigd. Zaterdag 26 nov. 16.00 uur, toegang gratis.
Irma Driessen met Keith Haring, Pablo Picasso en de rest van de aanwezigen tijdens haar lezing afgelopen zaterdag.Tim Beglinger van Roundvision heeft voorafgaand aan de lezing een 360 graden foto gemaakt. Op Irma’s blog is de foto als een 3D-virtuele tour te bekijken: buuv.nl
Volgende week in de serie lezingen PRIMA DeLuxe: Irma Driessen.
Irma is iemand die kijkt en linkt. Aan de hand van blogpostings zal ze vertellen over beeld, kijken, zien/niet zien, en waarom kijken lastig is, zeker als je (het) wil vastleggen en bewaren. Met o.a. bekeken werk van bas fontein, frida derksema, flopke, jannie regnerus, sanne van rijn, ann van den broek.
Irma Driessen beheert twee weblogs, één met beeld buuv.nl en één met tekst irmadriessen.nl. Op de eerste doet ze verslag van kijken, op de laatste schrijft ze elke dag een bericht. Als vlieg-op-de-muur volgt ze mensen achter-de-schermen en schrijft daarover.
Zaterdag 5 nov. 16.00 uur, deur open vanaf 15.00 uur.
De Lijnbaan in Rotterdam was het voorbeeld van hoe een na-oorlogs winkelgebied er uit diende te zien. Voetgangersgebieden, met winkels met enorme etalages. Ze werden overal in Nederland gebouwd, ze bleken vaak alleen niet goed te functioneren.
Op de foto Marly Weemen, ruimtelijk vormgever, die donderdagavond een gloedvol betoog hield over etalages door de jaren heen. De eerste lezing in een serie over onderwerpen die raken aan verschillende aspecten van PRIMA.
Volgende week starten we met een serie lezingen PRIMA DELUXE op de donderdagavond. De onderwerpen van de sprekers sluiten ieder op hun eigen manier aan bij het project PRIMA.
De eerste spreker is Marly Weemen, ruimtelijk vormgever, met een bijzondere interesse in het cultureel erfgoed uit – met name – het midden van de 20e eeuw. Marly zal spreken over de betekenis van de etalage door de tijd heen. De veranderende vorm waarin producten werden getoond, en de maatschappelijke en architectonische ontwikkelingen die daar invloed op hadden.
Donderdag 7 april, 18.00 uur, deur open 17.00 uur. Toegang gratis. De buren links bakken Italiaanse pizza, de buren rechts originele Turkse.