nieuwe buren > het ondernemerschap

buren — RoseboomWeemen , March 15, 2011

De Turkse broodjeszaak naast ons is, sinds de start van het project in november, inmiddels voor de derde keer van eigenaar gewisseld. De nieuwe eigenaren hebben de vriendelijke serveerster aangehouden. Vol energie zijn ze van start gegaan, de zaak heeft een complete restyling ondergaan. Ze hebben zich duidelijk laten inspireren . . . !?

het ondernemerschap > nieuwe buurvrouw

buren — RoseboomWeemen , December 22, 2010

Er is een nieuwe buurvrouw. Ze runt voortaan de twee broodjeszaken aan weerszijden van ons pand. Een innemende persoonlijkheid met veel gevoel voor gastvrijheid. Op straat hoorden we mensen verbaasd vertellen dat er nu zelfs aan de tafeltjes geserveerd wordt.

op de tribune > de buurt

bezoekers,buren — RoseboomWeemen , November 27, 2010

Vanmiddag was er een kennismaking met enkele bewoners van de omliggende flats. Op de ruit werden door hun aangedragen foto’s van de omgeving geprojecteerd. Te zien is een foto van mevr. Neef uit de jaren ’60 met daarop de toen nog lege ringspoordijk. De dijk is in de jaren ’30 al aangelegd, maar pas in de jaren ’80 en ’90 door trein en metro in gebruik genomen.

buurman > het ondernemerschap

buren — RoseboomWeemen , November 17, 2010

De buurman heeft twee jaar geleden de hollandse broodjeszaak overgenomen. De vorige eigenaar zag er door het verval van het plein geen brood meer in. Voor de buurman die bij een schoonmaakbedrijf werkte ging er een droom in vervulling. Het assortiment is nu Turkse pizza en Döner pizza. Hij maakt lange dagen. Volgens zijn huisarts moet hij het wat rustiger aan doen. Wij maken ons soms ook een beetje zorgen.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 blog PRIMA | powered by WordPress with Barecity