op de tribune > sportschoenen

overdenkingen — RoseboomWeemen , December 9, 2011

Dat het streeppatroon van PRIMA losjes gebaseerd is op architect Gio Ponti, die deze in een diagonale variant veelvuldig toepaste in zijn werk, maakt de bezoekers van de tribune niet uit. Dat het gebruik van de diagonaal, in de kunstgeschiedenis voor dynamiek en beweging staat, en zelfs tot een conflict kon leiden tussen Piet Mondriaan en Theo van Doesburg zal ook veel mensen een worst wezen. Iedereen ervaart de tribune op zijn eigen wijze, en dat is mooi. Veel jonge bezoekers zien in PRIMA de etalage van een sportschoenen zaak, tenminste, dat is regelmatig gevraagd. Begrijpelijk: sportschoenen hebben ook vaak strepen als symbool voor snelheid.

op de tribune > op de foto

bezoekers,lezing,overdenkingen — RoseboomWeemen , November 26, 2011

Bob Witman’s lezing vandaag, over Amsterdamse pleinen was de laatste. Het project nadert zijn einde. Toen we een jaar geleden deze blog begonnen was het onze intentie om vooral verslag te doen vanaf de tribune middels foto’s. Dat bleek lastiger als gedacht. Veel bezoekers van allochtone afkomst, vooral Marrokaanse, hebben van huis uit niet graag hun gezicht op de foto. Daarnaast zet de etalagefunctie de dingen heel erg op scherp, iedereen is zich erg bewust van zichzelf. Nou ja het is zo. Deze jongens kwamen na de lezing nog even zitten, en op deze manier kan het natuurlijk ook!

op de tribune > verveling

overdenkingen — RoseboomWeemen , November 12, 2011

op de tribune > me, myself and I

overdenkingen — RoseboomWeemen , May 24, 2011

op de tribune > me, myself and i

overdenkingen — RoseboomWeemen , February 10, 2011

Zitten is een hele kunst op zichzelf. Hoe ga je zitten, kijk je strak voor je uit of probeer je zo open mogelijk naar buiten te kijken? Hoe zet je je lichaamshouding in? Neem je een krant of ander leesmateriaal mee? Waar ga je zitten, precies middenvoor als voorbeeld voor iedereen goed zichtbaar, of zoek je liever beschutting aan de rand, veilig tegen de muur? Dan het wachten op de eerste persoon die binnen komt. Hoe ben je zo neutraal mogelijk aanwezig? Soms volgt gedeelde intimiteit, een andere keer ga je op in de drukte.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 blog PRIMA | powered by WordPress with Barecity