op de tribune > sportschoenen

overdenkingen — RoseboomWeemen , December 9, 2011

Dat het streeppatroon van PRIMA losjes gebaseerd is op architect Gio Ponti, die deze in een diagonale variant veelvuldig toepaste in zijn werk, maakt de bezoekers van de tribune niet uit. Dat het gebruik van de diagonaal, in de kunstgeschiedenis voor dynamiek en beweging staat, en zelfs tot een conflict kon leiden tussen Piet Mondriaan en Theo van Doesburg zal ook veel mensen een worst wezen. Iedereen ervaart de tribune op zijn eigen wijze, en dat is mooi. Veel jonge bezoekers zien in PRIMA de etalage van een sportschoenen zaak, tenminste, dat is regelmatig gevraagd. Begrijpelijk: sportschoenen hebben ook vaak strepen als symbool voor snelheid.

0 Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Sorry, the comment form is closed at this time.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License.
(c) 2024 blog PRIMA | powered by WordPress with Barecity